English German Italian Serbian
Vi ste ovde: PočetakOpštinska upravaOdjeljenje za privredu i poljoprivreduAktuelnostiOdržana prezentacija projekta "Jačanje lokalne demokratije - LOD III"

Održana prezentacija projekta "Jačanje lokalne demokratije - LOD III"

U sali Skupštine opštine Novi Grad 3.12.2012. godine održana je prezentacija projekta ,,Jačanje lokalne demokratije - LOD III“. Riječ je projektu koji sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), a kojeg finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 2 miliona eura. Cilj projekta je doprinijeti demokratskoj stabilizaciji, pomirenju i daljem razvoju BiH kroz podršku odabranim opštinama u uspostavljanju boljih odnosa između lokalnih vlasti i civilnog društva, te stvaranju finansijskih mehanizama za unaprijeđeno pružanje usluga.

Na održanoj prezentaciji je bilo je prisutno 34 predstavnika organizacija civilnog društva sa područja naše opštine. Opštinski koordinator projekta LOD III, Saša Mirić, i koordinator UNDP-a, Vahidin Ogrešević, su upoznali prisutne sa idejom, ciljevima i aktivnostima projekta. Pored osnovne svrhe projekta, predstavnici lokalnih organizacija su upoznati i sa osnovnim smjernicama, principima i procedurama na kojima se zasniva pomenuti projekat.

U okviru projekta ,,Jačanje lokalne demokratije – LOD III“ je predviđeno objavljivanje Javnog poziva za projekte organizacija civilnog društva. Teme javnog poziva, koji će biti objavljen u drugoj polovini mjeseca januara, su:

1. Radno-intenzivni projekti unaprijeđenja ekoloških životnih uslova kroz anganžman nezaposlenih lica,
2. Podrška marginalizovanim kategorijama stanovništva,
3. Podrška zapošljavanju u ruralnim sredinama,
4.  Afirmacija kulturnih vrijednosti kroz uključivanje socijalno isključenog stanovništva,
5. Povćanje mobilnosti mladih i podrška aktivnom učešću u društveno korisnim aktivnostima.

Sve dodatne informacije o projektu i procedurama za apliciranje možete dobiti na broj telefona 065/695-924 (Saša Mirić, Opštinski koordinator projekta LOD III), e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili direktno u kancelariji broj 41 (treći sprat) u zgradi Administrativne službe opštine Novi Grad.

Last modified on petak, 14 decembar 2012 10:45