Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Istorija

Geografski položaj

Stanovništvo

Javne ustanove

Obrazovanje

Sport

Večeras je na sportskom terenu kod Osnovne škole "Vuk Karaždić" u Novom Gradu završen "Vidovdansko-petrovdanski turnir" u malom fudbalu. 
Ekipa "Autoelektrika Draško i Mirko" pobjednik je turnira i njima je pripala nagrada u iznosu od 4.000 KM. Drugo mjesto i 2.000 KM pripalo je ekipi "Šumarija" Novi Grad, dok je treće mjesto osvojila ekipa "Fuji film" Svodna, kojoj je pripalo 1.000 KM.
Najbolji strijelac turnira je Marko Ćulibrk, najbolji igrač Ljuban Antonić, a najbolji golman Đorđe Šarac, svi iz pobjedničke ekipe, dok su priznanje za fer-plej dobile ekipe "Moja knjižara" i "Boračka organizacija".
Nagrade i priznanja najuspješnijima uručili su načelnik Opštine Miroslav Drljača i predsjednik Boračke organizacije Novi Grad Marinko Gačić.
"Vidovdansko-petrovdanskim turnirom počinju Petrovdanski dani, program od 17 manifestacija organizovanih povodom Dana i Krsne slave naše opštine", rekao je Drljača.
On je takođe dodao da turnir ima memorijalni karakter i da je posvećen poginulim borcima Vojske Republike Srpske, ratnim vojnim invalidima i svima koji su učestvovali u stvaranju Republike Srpske.
Predsjednik Boračke organizacije Novi Grad Marinko Gačić uručio je i posebne zahvalnice za pruženu pomoć u organizaciji 22. Vidovdansko-petrvodanskog turnira u malom fudbalu.

Na turniru, koji je počeo 18. juna i trajao do 10. jula 2018, takmičilo se ukupno 18 ekipa.