Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Predstavom "Sama u kući" Teatra "Scena" i dodjelom priznanja juče je u Novom Gradu završen šesti po redu "Festival pozorišnog stvaralaštva".
Predstava "Ostajete" Nezavisne scene Nezavisnog univerziteta osvojila je nagradu za najbolju predstavu, nagradu za najbolju žensku ulogu u predstavi pripala je Branki Mišić, nagradu za najbolji originalni dramski tekst Ljiljani Čekić. Predstava "Mir" Mostarskog teatra mladih osvojila je nagradu za režiju, koju potpisuje Sead Đumić, nagrada za najbolju glavnu ulogu Ali Kamer Aksoy, a nagradu za najbolju sporednu mušku ulogu pripala je Farisu Količiću.
U kategoriji predstava za djecu predstava "Palata smijeha" Dramskog studija "Maske" Kostajnica osvojila je nagradu za najbolji tekst Ognjena Bogdanovića, nagrada za najbolju sporednu ulogu u predstavi osvojila je Ana Đenadija, kao i pohvalu za najbolju kolektivnu igru. Predstava "Kako nasmijati princezu" Dramske scene SPKD "Prosvjeta" Prnjavor osvojila je nagradu za najbolju predstavu u cjelini, nagradu za najbolju kostimografiju, nagradu za najbolju sporednu ulogu pripala je Adnanu Selimoviću, a nagradu za najbolju režiju Brankici Radonjić.
Srećko Marčeta, izvršni direktor Teatra "Scena", zahvalio se učesnicima festivala, te publici.
"Festival pozorišnog stvaralaštva se održava šest godina, nadamo se da će tako biti i u budućnosti i da će u programu biti kvalitetne predstave", rekao je Marčeta.
Šesti po redu "Festival pozorišnog stvaralaštva" organizovao je Teatar "Scena", uz podršku Kulturno-obrazovnog centra Novi Grad i uz pokroviteljstvo Opštine Novi Grad.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 751 247
Faks: 052 751 555
e-mail: info@novi-grad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h