Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Istorija

Geografski položaj

Stanovništvo

Javne ustanove

Obrazovanje

Sport

Predstavom "Sama u kući" Teatra "Scena" i dodjelom priznanja juče je u Novom Gradu završen šesti po redu "Festival pozorišnog stvaralaštva".
Predstava "Ostajete" Nezavisne scene Nezavisnog univerziteta osvojila je nagradu za najbolju predstavu, nagradu za najbolju žensku ulogu u predstavi pripala je Branki Mišić, nagradu za najbolji originalni dramski tekst Ljiljani Čekić. Predstava "Mir" Mostarskog teatra mladih osvojila je nagradu za režiju, koju potpisuje Sead Đumić, nagrada za najbolju glavnu ulogu Ali Kamer Aksoy, a nagradu za najbolju sporednu mušku ulogu pripala je Farisu Količiću.
U kategoriji predstava za djecu predstava "Palata smijeha" Dramskog studija "Maske" Kostajnica osvojila je nagradu za najbolji tekst Ognjena Bogdanovića, nagrada za najbolju sporednu ulogu u predstavi osvojila je Ana Đenadija, kao i pohvalu za najbolju kolektivnu igru. Predstava "Kako nasmijati princezu" Dramske scene SPKD "Prosvjeta" Prnjavor osvojila je nagradu za najbolju predstavu u cjelini, nagradu za najbolju kostimografiju, nagradu za najbolju sporednu ulogu pripala je Adnanu Selimoviću, a nagradu za najbolju režiju Brankici Radonjić.
Srećko Marčeta, izvršni direktor Teatra "Scena", zahvalio se učesnicima festivala, te publici.
"Festival pozorišnog stvaralaštva se održava šest godina, nadamo se da će tako biti i u budućnosti i da će u programu biti kvalitetne predstave", rekao je Marčeta.
Šesti po redu "Festival pozorišnog stvaralaštva" organizovao je Teatar "Scena", uz podršku Kulturno-obrazovnog centra Novi Grad i uz pokroviteljstvo Opštine Novi Grad.