Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Istorija

Geografski položaj

Stanovništvo

Javne ustanove

Obrazovanje

Sport

Avio-bombu zaostalu iz Drugog svjetskog rata Tim za podvodno deminiranje Republičke uprave Civilne zaštite danas je uspješno uklonio iz korita rijeke Sane. Mile Međed, direktor ove uprave, istakao je da se radilo o složenoj akciji, te da je bomba nakon toga uspješno neutralisana u napuštenom kamenolumu u Petkovcu.
"Riječ je o eksplozivnoj napravi teškoj 226 kilograma, koja u sebi ima 40-50 kilograma eksploziva. U današnjoj akciji posmatrači su bili kolege iz Ministarstva unutrašljih poslova Češke, s kojima imamo jako uspješnu saradnju unazad godinu i po dana", rekao je on. Miroslav Drljača, načelnik opštine Novi Grad, naveo je da je današnja akcija bila veoma važna za sigurnost grada i njegovih stanovnika..
"Sama akcija uklanjalja bombe iz korita trajala je 30 minuta što pokazuje da su sve službe dobro odradile pripremu", rekao je on, naglasivši da na lokaciji na kojoj je danas izvedena akcija ima još jedna avio-bomba, a uzvodno kod željezničkog mosta na Sani još njih nekoliko.
U pripremi ove akcije istaknuto je, takođe, da će timovi Republičke uprave Civilne zaštite sa kolegama iz Češke, u narednom periodu, obaviti izviđanje korita rijeke Sane, te lociranje zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava.