Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Istorija

Geografski položaj

Stanovništvo

Javne ustanove

Obrazovanje

Sport

U gradskoj Galeriji u Novom Gradu sinoć je otvorena izložba od 14 crteža iz ciklusa “Urbani pejzaži”, slikarke Maje Šolak Bataković.
Mirjana Drljača, dokumentarista Galerije u Novom Gradu, na otvaranju izložbe istakla je da rad Šolakove Galerija prati od 2009. godine i njenog učestvovanja na Likovnoj koloniji "Rakani". Šolakova je takođe istakla da njene slike podsjećaju na džez numere, koje obiluju ritmovima i tonovima, i spajaju se sa arhitekturom gradskih ulica. "Prve asocijacije urbanog ili gradskog jesu ulice, saobraćaj, zgrade, ali i ljudi koji užurbano jure... Ono što najviše privlači pažnju u opštem šarenilu jesu svjetla grada", napisala je Šolakova.

Maja Šolak Bataković rođena je 1983. godine u Banjoj Luci. Diplomirala je slikarstvo 2008. godine na akademiji likovnih umjetnosti u Banjaluci, u klasi profesora Radomira Kneževića. Magistrira 2014. godine na odsjeku za slikarstvo. Autor je nekoliko samostalnih i kolektivnih izložbi, te učesnik likovnih kolonija. Živi u Banjaluci, gdje vodi školu slikarstva.

Izložba, koju organizuje Kulturno-obrazovni centar u Novom Gradu, biće otvorena za sve posjetitelje u gradskoj Galeriji od 13. do 28. septembra.