Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Izložba radova na papiru drugog po redu Međunarodnog bijenala, u organizaciji Muzeja "Kozare" i Kulturno-obrazovnog centra Novi Grad, otvorena je večeras u gradskoj Galeriji u Novom Gradu.
Međunarodni žiri dodijelilio je ovom prilikom tri ravnopravne nagrade autorima čiji su radovi izloženi na izložbi u kategorijama slikarstvo, crtež i grafika i fotografija, primjenjena umjetnost i intermedija, i to: Ahmetu S. Isleru (Turska), Kleu Vilkinsonu (Australija) i Vesni Dobričić (Srbija), te posebna priznanja za Katarinu Zarić, Nataliu Kiš (obe Srbija), te Betu Bricelj (Slovenija).
Ljiljana Subotić, član žirija i istoričar umjetnosti, osvrćući se u publikaciji na izložbu Bijenale, istakla je da je kroz ovu izložbu ponuđena mogućnost istraživanja karakteristična za savremenu umjetnost.
"Uslovljeno formatom, najviše prispelih radova je iz kategorije grafika i crtež. Najprimenjiviji za ove tehnike, gde se zahtevaju preciznost i strpljenje, mali format daje pečet prisnog, unutrašnjeg doživljaja. Talenat i majstorstvo u prenošenju ideje...", napisala je ona.
Večerašnju izložbu otvorili su direktor Kulturno-obrazovnog centra u Novom Gradu Dražen Babić i viši kustos Muzeja "Kozara" iz Prijedora Aleksa Milić.
Izložba će za sve posjetitelje u gradskoj Galeriji biti otvorena od 14. do 29. marta 2019.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje