Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Delegacija vojvođanske opštine Bač posjetila je juče, i u četvrtak, Opštinu Novi Grad u sklopu bratskih veza koje ove dve opštine vezuju još do 1976. godine, gdje se sastala sa predstavnicima Opštine Novi Grad, te sa predstavnicima javnih i kulturnih institucija naše opštine.

Borislav Antonić, predjsednik opštine Bač, rekao je da je saradnja bratskih opština počela osamdesetih godina i bila intenzivna do 2000. godine, istaknuvši posebno da mnogi stanovnici Bača vode porijeklom iz naše opštine.
"Sarađivali smo i u teškim, ratnim vremenima. Sada opet želimo da uspostavimo saradnju", naveo je Antonić.
Miroslav Drljača, načelnik opštine Novi Grad, istakao je da je u prethodnom periodu napredovalo u saradnji ove dve bratske opština, a posebno u oblasti kulture i sporta, ali i privrede, te razmjeni iskustava dvije opštine sa sličnim komunalnim i privrednim problemima.
"Mislim da uvijek možemo razmijeniti iskustva da vidimo kako riješiti neke probleme i stvoriti bolje uslove za stanovnike naših opština", dodao je Drljača.

U sklopu posjete bratskoj opštini Novi Grad delegacija opštine Bač, zajedno sa članovima Kulturno-umjetničkog društva "Mladost" iz Bača, posjetila je prethodno NP "Kozara", Gradsku vijećnicu u Novom Gradu, gradsku Galeriju, Legat Stojana Ćelića, Narodnu biblioteku, Spomen sobu palima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, a članovi KUD "Mladost" iz Bača izveli su pred najmlađom publikom u amfiteatru Kulturno-obrazovnog centra u Novom Gradu i predstavu za djecu "Uobraženi petao".
Za članove KUD-a i delegaciju opštine Bač priređen je i poseban doček u četvrtak u prostorijama Kulturno-obrazovnog centra u Novom Gradu.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 751 247
Faks: 052 751 555
e-mail: info@novi-grad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h