Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Istorija

Geografski položaj

Stanovništvo

Javne ustanove

Obrazovanje

Sport

Ministarstvo porodice, omladine i sporta pozvalo je i ove godine lokalne zajednice da organizuju manifestaciju „Konferencija beba“, pod sloganom „Ljepša Srpska- brojnija Srpska“. Kao i do sada cilj manifestacije je upoznavanje javnosti o nepovoljnoj demografskoj slici u Republici Srpskoj i problemu nedovoljnog rađanja.

Opština Novi Grad će i ove godine, uz pomoć naših donatora, podržati i organizovati „Konferenciju beba“. Pozivamo sve roditelje, čije su bebe rođene u periodu od 28.06.2017. godine do 28.06.2018. godine da sa svojim bebama prisustvuju „Konferenciji beba“ koja će biti održana dana 28.06.2018.godine na gradskoj plaži Ada sa početkom u 18,30 časova. Za učešće na manifestaciji potrebno je da roditelji ponesu rodni list za bebe ili zdravstvenu knjižicu. Kao i do sada, tročlana komisija će od prisutnih beba  proglasiti najstariju bebu, najmlađu bebu i bebu sa najviše braće i sestara, kojima će biti uručeni prigodni pokloni.

Za ostale prisutne bebe pripremili smo prigodne poklone, koji će se dijeliti u tombolskom dijelu manifestacije. U slučaju loših vremenskih uslova ista će se odgoditi, te ćemo vas o novom terminu održavanja manifestacije naknadno obavjestiti. Ovom prilikom izražavamo veliku zahvalnost svim donatorima koji su svojim donacijama i poklonima  podržali  manifestaciju „Konferencija beba“.