Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

U prostorijama Opštine Novi Grad juče je održan sastanak na temu Park prirode "Una", kojem su, pored zamjenika nečelnika Opštine Novi Grad Bojana Lukača i njegovih saradnika iz Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove i Odsjeka za lokalni i ekonomski razvoj, prisustvovali predstavnici opština Krupa na Uni, Kostajnica, Kozarska Dubica, kao i Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske i Republičkog zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa.

Sastanak je organizovan s ciljem upoznavanja upravljača Parka prirode „Una" sa pravima i obavezama, te aktivnostima koje su u nadležnosti upravljača u periodu prethodne zaštite Parka prirode ''Una''. Nakon uvodnih izlaganja prisutnih, te konstruktivne diskusije, između ostalih, doneseni su zaključci koji se odnose na dalje aktivnosti u cilju unapređenja koordinacije nadležnih republičkih institucija i lokalnih zajednica, formiranje zajedničkog upravljačkog tima ispred lokalnih zajednica, na čijem području se prostire park prirode Una, te označavanje područja koje se nalazi pod zaštitom države.
Podsjećanja radi, prethodna zaštita rijeke Une proglašena je aktom Vlade Republike Srpske od 29. aprila 2018. godine. Istim aktom je upravljanje Parkom povjereno opštinama Krupa na Uni, Novi Grad, Kostajnica i Kozarska Dubica, koje tokom dvije godine, koliko traje privremena zaštita, imaju zadatak da obezbijede sprovođenje propisanih režima zaštite i očuvanje prirodnog dobra.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje