Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Danas su u prostorijama Opštinske uprave Opštine Novi Grad potpisana još dva ugovora o izvođenju radova na rekonstrukciji putnih pravaca na području opštine Novi Grad.
Ugovor kojim je predviđena rekonstrukcija 1.500 m putne mreže u mjesnim zajednicama Dobrljin, Blatna, Poljavnice, Ravnice i Maslovare vrijedan je 102.493 KM, a sredstva je obezbijedila Vlada Srbije.
Uvođenje izvođača radova, preduzeća „Prijedorputevi", u posao izvršiće Republička direkcija za obnovu i izgradnju pri Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, a rok za izvođenje radova je 90 dana od dana uvođenja u posao.
Ugovor o izvođenju radova potpisan je i sa preduzećem „Niskogradnja Marijanović" iz Prijedora koje će izvoditi radove na izgradnji pločastog propusta i rekonstrukciji dijela nekategorisanog puta i mosta u naselju Gornji Rakani – Čađavica 2, u mjesnoj zajednici Rudice.
Sredstva za realizaciju ovog 43.600 KM vrijednog projekta obezbijedili su Vlada Srbije i Opština Novi Grad, a uvođenje u posao će, kao i kod prethodnog ugovora, izvršiti Republička direkcija za obnovu i izgradnju pri Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske.
Sljedeće sedmice potpisan će biti i ugovor sa izvođačem radova na projektu vodosnabdijevanja u naselju Bojišta, a po okončanju zakonske procedure, u vezi sa postupkom javne nabavke, izabran će biti izvođač radova za rekonstrukciju još 25 putnih pravaca u mjesnim zajednicama Blagaj, Svodna, Poljavnice, Dobrljin, Žuljevica , Prusci, Mala Novska Rujiška, Novi Grad, Kršlje, Donji Agići, Jablanica i Vidorija. 
Navedenim aktivnostima Opština Novi Grad je ostvarila gotovo sve planirane kapitalne investicije za 2018. godinu, kojim su, po prvi put, obuhvaćene sve mjesne zajednice sa područja opštine Novi Grad. Na realizaciju postupka javnih nabavki, koja je planirana sredinom septembra, čekaju još rekosntrukcija putnih pravaca koja će se finansirati iz sredstava Ministarstava poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede preko projekta hitnih mjera oporavka od poplava, kao i projekat rekonstrukcije putnog pravca koji će se finansirati iz sredstava IFAD-a.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje