Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Na "Unskim terasama" u Novom Gradu, izložbom slika nastalih u proteklih osam dana, juče je završena Likovna kolonija "Rakani" 2018.
U predivnom ambijentu pored rijeke Une, ove godine na Likovnoj koloniji učestvovali su slikari: Savo Rupić, Dragana Lukić, Marija Novaković, Darija Vujasin, Jelena Ružojčić, Lazar Rodić, Marija Bjelošević, Sanja Stupar, Aleksa Milić, Danijela Kolundžija i Branimir Maksimović.
Miroslav Drljača, načelnik opštine Novi Grad, istakao je da je Likovna kolonija "Rakani", pokrenuta 1985. godine i da je do sada ostala dio istorije opštine.
"Prije 33 godine kolonija je pokrenuta zahvaljujući entuzijazmu slikara Boška Karanovića i Stojana Ćelića. Ona je opstala do danas iako su se u međuvremenu dešavali istorijski i društveni procesi i promjene", naveo je on.
Drljača je takođe podsjetio da fundus Likovne kolonije "Rakani" broji više od 600 djela, te da se razmišlja o novom izložbenom prostoru u kojem bi ona mogla da budu adekvatno čuvana i predstavljena građanima.
Slikarima i prisutnima na zatvaranju ovogodišnje Likovne kolonije obratio se i direktor Kulturno-obrazovnog centra Novi Grad Dražen Babić.
Pokrovitelj ovogodišnje Likovne kolonije "Rakani" 2018. je Opština Novi Grad, a organizator Kulturno-obrazovni centar Novi Grad.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje