Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

 

U amfiteatru Kulturno-obrazovnog centra u Novom Gradu, u okviru 14. februara, Dana boraca Republike Srpske i 15. februara, datuma kada je prije 215 godina podignut Prvi srpski ustanak, juče su prikazana dva dokumentarna filma Nedeljka Lajšića: "Šine koje život znače" i "Nije srce od kamena jače".

Film "Šine koje život znače", prema riječima autora, posvećen je istoriji prve pruge u BiH Dobrljin - Banjaluka, dok je film "Nije srce od kamena jače" posvećen herojskoj pogibiji trojice braće Marčeta iz Svodne kod Novog Grada.

Večeras će u amfiteatru Kulturno-obrazovnog centra biti prikazan film "Olujno nevrijeme", koji govori o stradanju srpskog naroda u Republici Srpskoj Krajini, a nakon njega i film "Od Novog do Novog".

Prisutnima se prije projekcije obratio i direktor Kulturno-obrazovnog centra Dražen Babić, istakavši da su filmovi odabrani zbog partiotskih priča.
Nedeljko Lajšić, snimatelj RTRS-a, autor je 20 dokumentarnih filmova, a u pripremi je i njegov novi film "Heroj Mićo sa Kozare", u kom se bavi pričom o poručniku JNA Miodragu Mići Stanojeviću.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 751 247
Faks: 052 751 555
e-mail: info@novi-grad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h