Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Program dodjele podsticajnih sredstava za samozapošljavanje sprovodi Opština Novi Grad na osnovu Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja podsticajnih sredstava za samozapošljavanje („Službeni glasnik opštine Novi Grad“, broj 10/18).

Dodjela podsticajnih sredstava za samozapošljavanje ima za cilj da podstakne zapošljavanje, unapređenje i razvoj preduzetništva na području opštine Novi Grad.

Pravo na podsticajna sredstva za samozapošljavanje imaju nezaposlena lica sa prebivalištem na području opštine Novi Grad koja se vode na evidenciji Zavoda za zapošljavanje RS, Biro Novi Grad, najmanje 3 mjeseca prije objavljivanja javnog poziva.

Pravo na podsticajna sredstva za samozapošljavanje može ostvariti samo lice koje se namjerava baviti proizvodnom, zanatsko-prizvodnom ili zanatsko-uslužnom djelatnošću u formi samostalnog preduzetnika, kao osnovno zanimanje uz uslov da se djelatnost nastavi obavljati najmanje 12 mjeseci od dana potpisivanja Ugovora o dodjeli podsticajnih sredstava za samozapošljavanje.

Podsticajna sredstva za samozapošljavanje će se dodijeliti nezaposlenim licima za opravdane troškove, a najviše do 5.000,00 KM po nezaposlenom licu.

Prijava za dodjelu podsticajnih sredstava za samozapošljavanje se u roku utvrđenom u Javnom pozivu, sa kompletnom dokumentacijom, dostavlja lično na info pult Opštine u zatvorenoj koverti, ili poštom na adresu: Opština Novi Grad, Prijava za dodjelu podsticajnih sredstava za samozapošljavanje, Komisija za dodjelu podsticajnih sredstava za samozapošljavanje, Petra Kočića 2, Novi Grad.

Kompletan tekst javnog poziva, kao i prijavni obrazac za ostvarivanje podsticajnih sredstava za samozapošljavanje (Obrazac 1) i Obrazac 2 (Izvještaj o namjenskom trošenju i efektima dobijenih podsticajnih sredstava za samozapošljavanje) se mogu dobiti u Odjeljenju za privredu i poljoprivredu Opštinske uprave opštine Novi Grad, slanjem upita na email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili preuzeti ovdje.

Nepotpune i neblagovremene prijave se neće uzimati u razmatranje.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objavljivanja Javnog poziva (13. novembar 2019. g.).

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje