Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

 

Na osnovu člana 22. Zakona o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama („Službeni glasnik RS“ br: 121/12, 46/17) , člana 43. Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti („Službeni glasnik Republike Srpske“ broj 90/17), člana 59. i 82. Zakona o lokalnoj samoupravi („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj : 97/16, 36/19) i člana 52. Statuta Opštine Novi Grad,(„Službeni glasnik Opštine Novi Grad“, broj: 2/17) a na prijedloga Opštinskog štaba za vanredne situacije u cilju sprovođenja mjera bezbjednosti i zaštite stanovništva, Načelnik Opštine Novi Grad d o n o s i:

  

NAREDBU 

o regulisanju rada trgovinskih i drugih objekata na teritoriji Opštine Novi Grad

U cilju provođenja preventivnih  mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti te zaštite i spasavanja stanovništva:

 1. Zabranjuje se u potpunosti rad sljedećim objektima ,
 • ugostiteljskim objektima vrste noćni klub,
 • dječijim igraonicama,
 • svadbenim salonima,
 • fitnes centrima (fitnes klubovi i drugi oblici organizovanja(teretane)
 1. Ograničava se rad  od 07,00 do 20,00 časova svakim danom osim nedjelje za koju se primjenjuje Odluka o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovačku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području opštine Novi Grad, sljedećim  objektima:
 • Svim trgovinskim objektima (uključujući i tržnice na malo-pijace),
 • ugostiteljskim objektima svih vrsta(izuzev ugostiteljskih objekata u okviru vršenja djelatnosti smještaj gostiju i naprijed navedenih noćnih klubova i svadbenih salona, a uključujući i objekte smještene na autobuskim, željezničkim i benzinskim pumpnim stanicama.
 • Objektima u kojima se priređuju djelatnost igara na sreću (sportske kladionice, kockarnice i tombole)
 1. Ograničava se rad od 07,00 do 22,00 časa svakim danom sljedećim objektima:
 • Trgovinskim objektima vrste dragstor i subjektima koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba-peciva, svježe tjestenine i kolača (isključivo u pogledu prodaje njihovih proizvoda)
 1. Zadužuje se Odsjek za inspekcijske poslove i  komunalnu policiju da u provođenju ove naredbe obezbijede poštovanje iste od strane naprijed navedenih subjekata.
 2. O izvršenju zadataka iz ove naredbe, organi tačke 4. naredbe, svakodnevno će izvještavati Komadanta opštinskog štaba za vanredne situacije.
 3. Od ove naredbe izuzeti su svadbeni saloni i ugostiteljski objekti koji u dane 14. i03.2020. imaju ugovorene obaveze prema svojim klijentima.
 4. Ova NAREDBA stupa na snagu odmah .

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje