Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Dan Republike Srpske u Novom Gradu obilježen je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod centralnog spomen-obilježja poginulim borcima Vojske Republike Srpske u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Vijence su položile delegacije Opštine Novi Grad, Boračke organizacije opštine Novi Grad, Policijske stanice Novi Grad, Organizacije starješina Vojske Republike Srpske i Udruženja ratnih vojnih invalida, a prisutni su bili i predstavnici nekoliko javnih ustanova, preduzeća i organizacija.

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača tokom obraćanja je govorio o značaju obilježavanja 9.januara-Dana Republike, ističući važnost čuvanja sjećanja na sve one čiji su životi utkani u Republiku Srpsku. „Za Republiku Srpsku poginulo je 348 boraca iz Novog Grada. Naša obaveza je da se brinemo o njihovim porodicama i da im omogućimo dostojanstven život", rekao je on.

Drljača je naglasio da je Republika Srpska dom i sigurno utočište svih građana Republike Srpske, te da ona mora da funkconiše na dogovoru i dijalogu. O je još dodao: „Sloga i razumijevanje su naši jedini putevi ka napretku, a napredak je taj koji mora da bude daleko ispred svih političkih i ličnih interesa“.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje