Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača i njegov zamjenik Bojan Lukač danas su se na platou u centru grada družili sa mališanima iz vrtića „Pčelica Maja“, koji su, u okviru obilježavanja Dječije nedjelje čiji je moto „PO(DIJELI) RADOST, ZNANJE, LJUBAV“, pjesmom, crtežima i transparentima sugrađanima ukazali na potrebu i obavezu poštovanja djeteta i na zaštitu dječijih prava garantovanih Konvencijom o pravima djeteta.

„Poslije porodice i obrazovnih i zdravstvenih ustanova, lokalna zajednica je ta koja mora da stoji uz djecu i njihova prava, a svi mi koordinisano treba da se bavimo svim onim pitanjima koja su u interesu ostvarivanja prava djece i njihove zaštite od bilo kakve vrste nasilja,“ rekao je načelnik Drljača, dodajući da je ovo bila lijepa prilika da provede vrijeme sa mališanima ali i uruči poklon koji će upotpuniti dio opreme koja nedostaje u JU Dječiji vrtić „Pčelica Maja“.

Opština Novi Grad svake godine učestvuje u obilježavanju Dječije nedjelje, a ove godine tim povodom, u saradnji sa Dječijim pozorištem Republike Srpske organizuje lutkarsku predstavu „Bajka o psiću“, predviđenu za uzrast od 3 do 7 godina. Predstava će se održati 12. oktobra u amfiteatru Kulturno-obrazovnog centra Novi Grad sa početkom u 17,00 časova, a ulaz je besplatan.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje