Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković posjetio je danas opštinu Novi Grad, gdje se sastao sa opštinskim rukovodstvom, a potom obišao poplavljena područja u Novom Gradu.

Višković je  novinarima rekao da prioritetno treba riješiti pitanje rekonstrukcije prepumpne stanice u Novom Gradu, da je u razgovoru sa načelnikom opštine Miroslavom Drljačom saznao da bi taj projekat koštao između 700.000 i 800.000 KM. „Taj novac se mora obezbijediti“, naglaso je on i dodao da će Vlada Srpske pomoći opštinama pogođenim poplavama.

Premijer je istakao i da se u narednom periodu mora više raditi na prevenciji i jačanju sistema odbrane od poplava.

Načelnik opštine Miroslav Drlјača rekao je da je danas povolјnija situacija u ovoj lokalnoj zajednici. "Vodostaj rijeke Une je u opadanju i iznosi 510 cm što je u okvirima redovnih mjera odbrane od poplava", rekao je on. "Danas je glavna tema razgovora bila kako djelovati u budućnosti kako ne bi dolazilo do ovakvih situacija. Još od poplava 2014. godine svjesni smo da je prioritetno pitanje rekonstrukcija prepumpnih stanica", rekao je on. Načelnik je najavio da će danas na sjednici Štaba za vanredne situacije biti donesena odluka o prelasku na redovne mjere odbrane od poplava.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje