Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

U petak, 30.juna, na trgu „Mladena Oljače“, održana je „Konferencija beba“, a početak je ozvaničio načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača.

Ovogodišnja manifestacija okupila je 113 beba, od ukupno 153 rođene bebe u proteklih godinu dana. Načelnik Drljača je tokom obraćanja, istakavši važnost „Konferencije beba“ naveo: „Opština Novi Grad se nalazi na 13. mjestu od ukupno 63 lokalne zajednice u Republici Srpskoj, kada je riječ o broju rođene djece, a ispred nje se nalazi 10 gradova i dvije opštine, koje su znatno razvijenije u odnosu na opštinu Novi Grad“ , te je izrazio želju da Novi Grad postane „grad beba“.

Generalni sponzor ovogоdišnje manifestacije je, „Market As“, koji je uz ostale spoznore omogućio da učesnicima “Konferencije beba” budu uručene prigodne nagrade.

Posebne nagrade primili su roditelji najmlađe prijavljene bebe, Uroša Šaponje, najstarije bebe, Tamare Balaban i  bebe sa najviše braće i sestara, Nikoline Mamlić.

Ova manifestacija je pokrenuta од od strane Ministarstva porodice, omladine i sporta 2006. гodine, provodi se u saradnji sa lokalnim zajednicama, a sа ciljem upoznavanja javnosti sa demografskom slikom Srpske, promovisanjem porodice i odgovornog roditeljstva.

U Novom Gradu ova manifestacija se održava u sklopu Petrovdanskih dana, koji se obilježavaju od 28. juna do 30. jula.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje