Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Dana 11.02.2024. godine u Novom Sadu je održan 5. „Sajam zavičaja – zavičaj kroz privredu ,turizam i kulturu“  koji tradicionalno okuplјa Srbe iz cijelog regiona, a u okviru kojeg je vrijednosti svoga kraja predstavilo preko 160 izlagača iz Srbije ,Bosne i Hercegovine, Mađarske, Hrvatske i Crne Gore.

Sajam je otvorio ministar za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković,potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević kao i direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon.

 Ministar Vučević je rekao da identitetska pitanja kao što su kultura i zajedništvo ne mogu biti sputani administrativnim mjerama i barijerama i da državne granice ne mogu srpskom narodu zabraniti da govori istim jezikom, da ima istu kulturu, vjeru i tradiciju.

Nakon ceremonije zvaničnog otvaranja upriličen je obilazak štandova i kulturno –umjetnički program.  Opština Novi Grad je imala svoj štand na sajmu na kojem su bili izloženi proizvodi naših proizvođača - zadruge Agrojapra, suveniri Želimira Perića i Udruženja „Kastrum na Uni“, „Naše teglice –Dušanka Šurlan“ , aronija proizvođača Branislava Kolundžije.

Sajam je posjetilo oko 9000 posjetioca.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje