Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Načelnik Opštine Novi Grad Miroslav Drljača 06.02.2024. godine potpisao je ugovor za izgradnju kuće porodici Vukić sa predsjednicom Upravnog odbora Fondacije „Srpska kuća“ Goricom Dodik.
Osmeročlanoj porodici Vukić iz sela Ćele, sa područja opštine Novi Grad, koja ima petoro djece potrebna je nova kuća radi poboljšanja uslova života, a Fondacija „Srpska kuća“ odazvala se na poziv i preporuku načelnika Miroslava Drljače, izjavila je Gorica Dodik.
„Naša Fondacija zajedno sa Opštinom Novi Grad radi na tome da se porodici Vukić u što kraćem roku obezbjedi novi prostor za život. Kada je riječ o ovom projektu Opština nam je izašla u susret i pomogla oko odabira porodice i finansijske pomoći za izgradnju kuće“, navodi Gorica Dodik.
Nakon potpisa ugovora medijima se obratio i načelnik Miroslav Drljača: „Fondacija „Srpska kuća“ izašla nam je u susret i odazvali su se na naš poziv i preporuku da se porodici Vukić napravi nova kuća kako bi mogli imati dovoljno prostora da žive jednim normalnim životom.
U ovoj porodici živi petoro djece koja su školskog i predškolskog uzrasta, dakle nalaze se u godinam kada im je potrebno mnogo prostora za igru i učenje, odnosno odrastanje.
Kuću gradimo u Ćelama, gdje porodica već živi, jer želimo zadržati što više mladih ljudi u svim dijelovima naše opštine radi kontinuiteta naseljenosti.“
Načelnik Miroslav Drljača i gospođa Gorica Dodik posjetili su nakon potpisa ugovora i porodicu Vukić, proveli određeno vrijeme s njima i saslušali kakve sve potrebe oni imaju osim izgradnje novog stambenog prostora. U razgovoru s njima objasnili su im kako je projekat izgradnje već u realizaciji te da bi se za nekoliko mjeseci već mogli useliti u novu kuću.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje