Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Arhiva vijesti

2019

Dobrodošli u sekciju arhive vijesti. Arhiva trenutno broji 41 vijesti, podjeljenih po mjesecima i godinama.
Opština Novi Grad
Super User
245

U NOVOM GRADU OBILJEŽEN DAN I KRSNA SLAVA ŽELJEZNICA SRPSKE

  Povodom obilježavanja Dana željezničara i Krsne slave Željeznica Republike Srpske, Svetog Vasilija Ostroškog 12. maja, na spomen-obilježju, u spomen 22 poginula željezničara iz Novog Grada, danas s... read more..

Opština Novi Grad
Super User
210

UČENICI PROTIV ODLAGANJA RADIOAKTIVNOG I NUKLEARNOG OTPADA U NJIHOVOJ SREDINI

Čas na otvorenom "Recimo stop odlaganju nuklearnog otpada" učenici trećeg razreda SC "Đuro Radmanović" održali su danas u glavnoj ulici u Novom Gradu. Oni su na času izrazili svoje protivljenje plan read more..

Opština Novi Grad
Super User
775

ODRŽANA "VASKRŠNJA IZLOŽBA" LIKOVNIH RADOVA

  U gradskoj Galeriji u Novom Gradu danas je, u organizaciji Opštine Novi Grad, održana tradicionalna "Vaskršnja izložba" likovnih radova na temu Vaskrsa učenika osnovnih škola s područja opštine Nov... read more..

Opština Novi Grad
Super User
776

POLAGANJEM VIJENACA OBILJEŽEN DAN OSLOBOĐENJA OPŠTINE U 2. SVJETSKOM RATU

Povodom 1. maja, Dana oslobođenja opštine u Drugom svjetskom ratu, danas su u Novom Gradu položeni vijenci na spomen-obilježje "Majka Partizanka". Vijence su položile delegacije Opštine Novi Grad, S read more..

Opština Novi Grad
Super User
1153

Međunarodni praznik rada

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača i predsjednik Skupštine opštine Mirko Zgonjanin svim građanima opštine Novi Grad upućuju iskrene čestitke povodom Prvog maja, Međunarodnog praznika rada, read more..

Opština Novi Grad
Super User
950

Vaskršnja čestitka

Povodom jednog od najvećih hrišćanskih praznika-Vaskrsa, načelnik Opštine Novi Grad Miroslav Drljača i predsjednik Skupštine opštine Mirko Zgonjanin, upućuju građanima Novog Grada iskrene čestitke, read more..

Opština Novi Grad
Super User
954

ASFALTIRANA DIONICA PUTA ĆELE - MARINI

  Na dionici puta Ćele - Marini, u Novom Gradu, danas je nastavljen projekat sanacije šteta od poplava iz 2014. godine asfaltiranjem ovog lokalnog puta. Miroslav Drljača, načelnik opštine Novi Grad,... read more..

Opština Novi Grad
Super User
945

ODRŽANA PROMOCIJA MONOGRAFIJE "NAŠE SJEĆANJE"

U amfiteatru Kulturno-obrazovnog centra u Novom Gradu sinoć je predstavljena monografija "Naše sjećanje" autora Drage Todića i Živka Ćurčije. Monografija je posvećena radu 115 prosvjetnih radnika na read more..

Opština Novi Grad
Super User
1411

OMLADINSKA BANKA NOVI GRAD – POZIV ZA MLADE 2019

Omladinska banka Novi Grad poziva mlade (17-35 godina) da pišu projekte do 09.05.2019. godine do 14 sati.  Ako imaš ideju i želiš da pokreneš i realizuješ projekte od društvenog značaja, Omladinska read more..

Opština Novi Grad
Super User
1195

ODRŽAN SKUP O RAZLIČITIM ASPKETIMA OVISNOSTI

  U organizaciji Tima za borbu protiv droge, alkohola i pušenja Opštine Novi Grad i Zavoda za bolesti ovisnosti Zeničko-dobojskog kantona danas je u sali 5 Opštine Novi Grad održan stručni skup o raz... read more..

Opština Novi Grad
Super User
1588

ODRŽANA SKUPŠTINA UDRUŽENJA PENZIONERA

  Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača rekao je na održanoj skupštini Udruženja penzionera da je iz opštinskog budžeta obezbijeđeno 5.500 KM za redovne poslove i 30.000 KM za projekte koje ovo... read more..

Opština Novi Grad
Super User
1554

26 JUNICA ZA STOČARE U NOVOM GRADU

  U okviru projekta "Razvoj poslovanja na selu" štale farmera u Novom Gradu bogatije su za 26 rasnih steonih junica i dvije rolobalirke. "Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva je opre... read more..

Aktuelno
Super User
954

ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE "PISMO ZA IZGUBLJENOG PUTNIKA" KRISTINE PLAVŠIĆ

U organizaciji Kulturno-obrazovnog centra u Novom Gradu i Izdavačka kuće "Imprimatur" večeras je u velikoj sali Gradske vijećnice u Novom Gradu održana promocija zbirke pjesama "Pismo za izgubljenog read more..

Opština Novi Grad
Super User
1698

U toku asfaltiranje puta M4

U toku radovi na rekonstrukciji magistralnog puta M4 (dio ulice Miće Šurlana, ulica Njegoševa i Mladena Stojanovića prema Graničnom prelazu sa Hrvatskom, Dvor), kao i rekonstrukcija ulične rasvjete, read more..

Aktuelno
Super User
1587

Smotra

  Oko 400 učesnika, nastupilo je juče na drugoj Dječijoj smotri folklora "Veseli koračići", održanoj u Sportskoj dvorani u Novom Gradu. Osim domaćina, Kulturno-umjetničkog društva "Una" Novi Grad, uč... read more..

Aktuelno
Super User
1668

TURNIROM U MALOM FUDBALU OBILjEŽEN DAN POLICIJE

Pobjednik turnira u malom fudbalu, koji je povodom 4. aprila, Dana policije MUP-a Republike Srpske, održan danas u Sportskoj dvorani u Novom Gradu, ekipa je Jedinice za podršku Policijske uprave Pri read more..

Aktuelno
Super User
1636

PROMOCIJA MONOGRAFIJE O MILENI DRAVIĆ U NARODNOJ BIBLIOTECI U NOVOM GRADU

Monografija "Milena Dravić ili ključ snova", autorke Anite Panić, predstavljena je večeras u Narodnoj biblioteci u Novom Gradu.Panićeva je govoreći o mongrafiji rekla da je knjiga rađena u dokumenta read more..

Opština Novi Grad
Super User
1712

POČELO ASFALTIRANJE PUTA U RAŠĆU

U naselju Rašće danas je otpočelo asfaltiranje dvije dionice puta dužine 800 i 1.300 metara, u okviru projekta ukupne vrijednosti 403.000 KM. Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača istakao je read more..

Opština Novi Grad
Super User
1745

Šansa za pokretanje biznisa ženama

Veliki broj žena iz marginalizovanih grupa sa područja pet opština u Republici Srpskoj i četiri u FBiH dobiće stručnu, tehničku i finansijsku pomoć za pokretanje biznisa u okviru USAID-ovog programa read more..

Aktuelno
Super User
1627

ROMAN "NAJTEŽE JE STRANAC BITI" PREDSTAVLJEN PUBLICI U NARODNOJ BIBLIOTECI

Promocija drugog dijela romana "Najteže je stranac biti", autora Srećka Marčete, održana je večeras povodom Svjetskog dana poezije u Narodnoj biblioteci u Novom Gradu.Autor je istakao da je roman ob read more..

Opština Novi Grad
Super User
2482

ODRŽAN SASTANAK MJESNE ZAJEDNICE NOVI GRAD NA TEMU PODNOŠENJA PLANA KAPITALNIH INVESTICIJA

Dana 15.03.2019. godine u prostorijama Kulturno-obrazovnog centra održan je sastanak MZ Novi Grad na kojem je glavna tema dnevnog reda bila "Podnošenje prijedloga projekata za izradu Plana kapitalni read more..

Opština Novi Grad
Super User
1721

ZADRUGAMA "AGROJAPRA" I "AGRONOVA" URUČENA NOVA DOSTAVNA VOZILA

U sklopu programa podrške poljoprivrednoj proizvodnji MinistarstvA poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, koji se realizuje uz podršku Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj read more..

Aktuelno
Super User
1605

U GALERIJI U NOVOM GRADU OTVORENA IZLOŽBA MEĐUNARODNOG BIJENALA RADOVA NA PAPIRU

Izložba radova na papiru drugog po redu Međunarodnog bijenala, u organizaciji Muzeja "Kozare" i Kulturno-obrazovnog centra Novi Grad, otvorena je večeras u gradskoj Galeriji u Novom Gradu.Međunarodn read more..

Opština Novi Grad
Super User
869

8. mart

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača i predsjednik Skupštine opštine Mirko Zgonjanin svim damama upućuju iskrene čestitke povodom 8. marta - Međunarodnog dana žena, uz želju da ovaj praznik p read more..

Opština Novi Grad
Super User
937

UKUPNO 60.000 KM ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača potpisao je danas ugovore sa tri korisnika podsticajnih sredstava za samozapošljavanje kojima će biti doznačeno po 5.000 KM. Ugovore su potpisali Vesna J read more..

Aktuelno
Super User
1679

U NOVOM GRADU POČELE MALE OLIMPIJSKE IGRE

U okviru Malih olimpijskih igara u Sportskoj dvorani u Novom Gradu danas su održana takmičenja u košarci i rukometu u kojima je učestvovalo 80 učenika iz tri osnovne novogradske škole. Dejan Blagoj read more..

Opština Novi Grad
Super User
1596

Obustava saobraćaja

Opština Novi Grad obavještava korisnike puta L-06 (Blagaj Japra – Vitasovci – Radomirovac – Sokolište - Volar),  da će saobraćaj ovim putem biti potpuno obustavljen za teretna motorna vozila, na dio read more..

Opština Novi Grad
Super User
841

OBAVLJEN TEHNIČKI PRIJEM VODOVODA "ŠKLOBUČARI"

Danas je Mjesnoj zajednici Dobrljin obavljen tehnički prijem vodovoda "Šklobučari", vrijednog 250.000 KM, koji će snabdijevati 95 domaćinstava.Projekat su finansirali Ministarstvo poljoprivrede, šum read more..

Opština Novi Grad
Super User
1010

Javni konkurs za dodjelu sportskih stipendija talentovanim mladim sportistima

Načelnik opštine Novi Grad raspisuje Javni konkurs za dodjelu sportskih stipendija talentovanim mladim sportistima u 2019. godini. Kandidat koji se prijavljuje na konkurs treba da ispunjava sljedeće read more..

Aktuelno
Super User
1693

U NOVOM GRADU ZAVRŠENO REGIONALNO KARATE PRVENSTVO KRAJINE

  Na regionalnom Karate prvenstvu Krajine, održanom danas u Sportskoj dvorani u Novom Gradu, najviše medalja osvojili su takmičari Karate kluba "Sinđelić" iz Banjaluke. Drugo mjesto, u ukupnom plasma... read more..

Rezultati 1 - 30 od 41

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 751 247
Faks: 052 751 555
e-mail: info@novi-grad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h