English German Italian Serbian
Vi ste ovde: Početak

Održana 10. humanitarna manifestacija "Dani ISKRE"

U sportskoj dvorani u Novom Gradu sinoć je održana 10. humanitarna manifestacija "Dani Iskre", a sav prihod od ulaznica namijenjen je za socijalizaciju i rehabilitaciju članova Udruženja djece i omladine sa posebnim potrebama i njihovih roditelja "Iskra".

Prisutne je na samom početku pozdravio načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača, koji je, kako Srna prenosi, istakao da u vrijeme kad su svi zaokupljeni svojim problemima često zaboravimo na one kojima treba više ljubavi i pažnje, kao što su djeca s posebnim potrebama. „Veoma je važno da udruženje `Iskra` pomaže i roditeljima koji ne mogu sve sami", rekao je on i dodao da ovo udruženje ima redovan grant u opštinskom budžetu za rad kao i pomoć donatora u razvojnim projektima.

U programu su nastupile sekcije osnovnih škola "Vuk Karadžić" i "Sveti Sava", kulturno-umjetnička društva "Una" i "Novljani", mališani iz dječijeg vrtića "Pčelica Maja" i članovi teatra "Scena".

Iskra broji oko 100 članova, uključujući djecu s posebnim potrebama, njihove roditelje i volontere , a osnovano je u cilju realizacije programa za korisničku grupu djece sa posebnim potrebama, njihove roditelje, za ostvarivanje njihovih prava iz oblasti socijalne zaštite, zdravstvenog, penzionog osiguranja, obrazovanja, zapošljavanja i rehabilitacije, te podizanja svijesti javnosti o problemima i potrebama djece sa posebnim potrebama.

Last modified on sreda, 12 april 2017 14:51
Rate this item
(0 votes)