English German Italian Serbian
Vi ste ovde: Početak
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 417

Одржан стручни скуп на тему ,,Парафискалне накнаде - приједлози и препоруке за смањење и укидање“

У организацији Агенције "Преда" и Општинске управе општине Нови Град, дана 18.05.2017. године са почетком у 11:00 часова, одржан је стручни скуп на тему ,,Парафискалне накнаде - приједлози и препоруке за смањење и укидање“. Овај догађај је организован у оквиру пројекта: ,,Бољим пословним окружењем до више радних мијеста“, финансираног од Америчке агенције за међународи развој (USAID), а у оквиру CSSP програма.

Након уводне ријечи начелника општине Нови Град  г. Мирослава Дрљаче и начелника Одјељења за привреду и пољопривреду гђе Мире Дрљаче, присутним представницима привредног сектора директор Агенције "Преда" г. Мишо Рељић и гђа Сања Карановић презентовали су регистар парафискалних накада за подручје општине Нови Град и приједорске регије. Циљ израде регистра парафискалних накнада је да се допринесе општем побољшању пословног окружења, чији ће коначни резултат бити покретање иницијатива за ревидирање парафискалих накнада на нивоу општина/градова до евентуалног смањења, укидања или надокнаде из неких других извора.

Такође, присутнима је презентована и веб страница-регистар намета (www.poslovnookruzenje.ba) на којој се могу пронаћи информације о ,,бази препрека за пословање“, ,,парафискалним наметима“ који оптерећују привреду, те ,,база проблема малих пољопривредних произвођача“.     

Last modified on subota, 20 maj 2017 02:23
Rate this item
(0 votes)