English German Italian Serbian
Vi ste ovde: Početak

ODRŽANA SVEČANA AKADEMIJA POVODOM DANA I KRSNE SLAVE OPŠTINE NOVI GRAD

U prepunom amfiteatru Kulturno-obrazovnog centra Novi Grad povodom 12. jula - Dana i Krsne slave opštine Novi Grad juče je održana Svečana akademija, kojoj su, pored velikog broja građana, predstavnika nevladinih organizacija, sportskih klubova, političkih partija, direktora javnih ustanova i privatnih preduzeća, prisustvovali ministar u Ministarstvu za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Zlatan Klokić, pomoćnica ministra u Ministarstvu saobraćaja i veza RS Vesna Vožni, te predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Policijske uprave Prijedor i Granične policije BiH.  

Priutne su na samom početku programa pozdravili predsjednik Skupštine opštine Novi Grad Mirko Zgonjanin i načelnik Opštine Novi Grad Miroslav Drljača, koji je u svom obraćanju slikovito govorio o ljepotama i turističkim potencijalima opštine Novi Grad, infrastrukturnim projektima, privlačenju investitora, rastu standarda, sportu, te o Strategiji razvoja opštine, koja, prema njegovim riječima, treba da bude vodilja Opštinske uprave. On je ovom prilikom rekao: „Potrebno je sistemski riješiti probleme ranjivih kategorija građana – penzionera, invalida i oboljelih, kao i podržati nevladine organizacije – borce, porodice poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i nestalih“. Prije nego što se zahvalio na podršci republičkim i lokalnim institucijama i svim saradnicima, načelnik je naglasio da je potrebno okrenuti se ka budućnosti, te da su u Novi Grad dobrodošli svi oni koji imaju dobre ideje i koji mogu donijeti dobro Novom Gradu.

Za izuzetno zanimljiv program akademije zaslužni su članovi prijedorskog pozorišta, kao i Kulturno-umjetničko društvo „Una“ Novi Grad. Posebnu pažnju i interesovanje svih prisutnih u toku programa izazvalo je premijerno prikazivanje video spota pjesme autora Bojana Đurića „Spojile se dvije rijeke“, u izvođenju ženske pjevačke grupe KUD-a „Una“, a  čiji je sponzor Opština Novi Grad.