English German Italian Serbian
Vi ste ovde: Početak

Петровданска смотра фолклора

У организацији ЈУ "Културно-образовног центра" Нови Град и под покровитељством Општине Нови Град одржана је традиционална "Петровданска смотра фолклора", поводом Дана и Крсне славе општине, 12. јула, на Тргу Младена Ољаче. Смотру фолклора свечано је отворио начелник општине Нови Град Мирослав Дрљача, поздравивши на градској бини учеснике и присутне и истакнувши значај који култура и народна игра нашег краја има за нашу општину, те да је очување традиције крајишких игара и ношњи од великог значаја како за младе, тако и за културне институције које подржавају овакав вид окупљања.
"Смотром фолклора традиционално се завршава обиљежавање Дана и Крсне славе општине. Хвала свима који су подржали манифестације. Надам се да ће тако бити до краја мјесеца, када ће бити одржана Уна регата - "Лађом низ Уну", којем се завршавају "Петровдански дани" у нашем граду", истакао је Дрљача.
На смотри су, осим КУД-а "Уна" Нови Град, учествовала и културно-умјетничка друштва "Чајавец" из Бања Луке, "Пискавица" из Пискавице, "Др Младен Стојановић" из Приједора и "Бранко Радичевић" из Дарде (Хрватска).
Осим наступа фолклорних друштава, публика је имала прилику да премијерно види спот и чује пјесму "Спојиле се двије ријеке" наше Етно групе КУД "Уна".