English German Italian Serbian
Vi ste ovde: Početak

Završena Internacionalna regata - Lađom niz Unu 2017.

Završena je ovogodišnja dionica "Internacionalne Una regate - Lađom niz Unu 2017", održana u okviru Petrovdanskih dana, pod pokroviteljstvom Opštine Novi Grad i u organizaciji Turističke organizacije Novi Grad, koja je ove godine okupila oko 500 učesnika.
Direktor Turističke organizacije Novi Grad Momir Kovačević rekao je da je juče na vodi bilo oko 80 plovila, 60 čamaca i 20 lađa. 
Učesnici ovogodišnje Una regate krenuli su juče u podnevnim časovima iz Blatne, ručak je za sve učesnike bio organizovan kod SRC “Mlakve” u 18.00 časova, a posljednje ekipe stigle su oko 21.00 čas na Gradsku plažu “Ada”.
Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača pozdravio je sve učesnike regate i veliki broj okupljenih građana, naglasivši da se ovogodišnjom Una regatom završavaju Petrovdanski dani Opštine Novi Grad, i istaknuvši da su građani za nešto više od mjesec dana imali priliku da uživaju u sportskim, kulturnim, muzičkim i drugim manifestacijama i događajima koji su našu opštinu i grad predstavili u najboljem svjetlu.
“Pozdravljam sve učesnike ovogodišnje Internacionalne Una regate “Lađom niz Unu” i nadam se da im je put bio ugodan i da će sljedeće godine broj ekipa biti još veći. Una regatom se završavaju tradicionalni Petrovdanski dani. Vjerujem da su građani za ovih više od mjesec dana imali priliku da uživaju u sportskim, kulturnim i drugima događajima”, rekao je Drljača.
Načelnik opštine je prije svečanog obraćanja, zajedno sa direktorom Turističke organizacije Novi Grad Momirom Kovačevićem, uručio i plakete Internacionalne Una regate “Lađom niz Unu 2017”. Plaketu Unske sirene ponijela je Mirjana Bereta, a Unskog Neptuna Kojo Vranešević. Plakete su takođe dobile i ekipe: “Mamini uštipci” za najsporiju ekipu ovogodišnje Una regate, ekipa “Elektre” za najizdržljiviju ekipu, primat najveselije ekipe ponijela je ekipa Šumskog gazdinstva “Prijedor”, a najteže ekipa “Repovca”.
Nakon svečanog obraćanja načelnik opštine je na gradskoj bini poželio dobrodošlicu grupi “Električni orgazam”, čijim se izvođenjem završila dionica ovogodišnje Una regata i čije se nastup nastavio do kasno u noć. 
Ekipe će danas nastaviti drugu dionicu regate "Lađom niz Unu" do Kostajnice.