English German Italian Serbian
Vi ste ovde: Početak

Отворена изложба слика Ликовне колоније "Ракани 2016" и Ликовна колонија 2017.

У градској Галерији у Новом Граду вечерас је, у организацији Културно-образовног центра и уз велики одзив љубитеља умјетности и сликарства, отворена изложба слика Ликовне колоније "Ракани 2016", те Ликовна колонија "Ракани 2017". Изложбу је отворио замјеник начелника општине Нови Град Бојан Лукач, а публици се обратио и директор Културно-образовног центра Дражен Бабић.
У овогодишњој поставци Ликовне колонији "Ракани 2016" публика у Новом Граду ће имати прилику да погледа сликарска дјела врсних сликара, учеснике прошлогодишње колоније: Свјетлане Лазић, Драгане Видљиновић, Маје Шолак, Радослава Тадића, Сање Ступар, Татјане Ратковић-Боснић, Давора Грабовца, Миодрага Петровића и Љубише Пушца. 
Професор Синиша Видаковић истакао је у отварању овогодишње изложбе да су лирски портрети људских душа осликали "Ракане 2016", те да су се у оквиру различитих тумачења умјетности и сликарства одразили и у разноликости погледа на савремени свијет.
"Дијела која су настала на "Раканима 2016" никако нису пука имитација природе, мада је у већини радова њена чаролија послужила као почетни импулс и узбуђење у креацији слике", истакао је Видаковић.
Замјеник начелника општине Бојан Лукач нагласио је да је Ликовна колонија "Ракани" још један добар показатељ умјетничких талената који постоје код нас, као и традиције овог ликовног окупљања које сваке године, пред публику у Новом Граду, изњедри мноштво врхунских сликарских остварења.
Посјетиоце Галерије слике ће моћи да погледају од 10. до 25. августа 2017.

Rate this item
(0 votes)