English German Italian Serbian
Vi ste ovde: Početak

POČELA 9. MANIFESTACIJA ''DANI PČELARSTVA, VOĆARSTVA I NAŠEG SELA''

Danas je u Novom Gradu počela 9. manifestacija ''Dani pčelarstva, voćarstva i našeg sela''. Organizator manifestacije je Opština Novi Grad, pa je shodno tome na samom početku prisutne pozdravio načelnik Opštine Novi Grad Miroslav Drljača. On pohvalio sve veću zainteresovanost izlagača za ovu manifestaciju, kvalitet ponude, ali i interakciju između kupaca i potrošača.

„Ova manifestacija je odlična prilika za male proizvođače da se predstave kupcima, a s druge strane i kupcu se daje mogućnost da upozna proizvođača,  način i uslove u kojima proizvodi. Posrednim izlaganjem proizvođači imaju priliku da komuniciraju jedni sa drugima i da na taj način unapređuju kvalitet svojih proizvoda, kako bi mogli da prilagode uslove vrlo zahtijevnog tržišta“, rekao je Drljača

Prisutne je pozdravila i rukovodilac kancelarije Područne privredne komore Banja Luka u Prijedoru Dijana Đaković, koja je istakla da joj je posebno drago što među prisutnima vidi i veliki broj djece koja su krajnji potrošači proizvoda koje manifestacija ''Dani pčelarstva, voćarstva i našeg sela'' promoviše.

U dva dana, koliko traje manifestacija, posjetioci će na štandovima u ulici Miće Šurlana, pored ponuda pčelara i proizvođača pčelarske opreme po kojoj je Novi Grad prepoznatljiv već duži niz godina, imati priliku vidjeti i ponude proizvođača voća, rakija, te proizvoda od ljekovitog bilja i povrća. Svoj proizvodni program će predstaviti i lokalne zadruge, udruženja i preduzeća, dok će Turistička organizacija Novog Grada predstaviti turističke potencijale naše opštine.