English German Italian Serbian
Vi ste ovde: Početak

ЕВРОПСКА НЕДЕЉА МОБИЛНОСТИ У НОВОМ ГРАДУ

Под слоганом "Дијељењем добијате више" од 16. до 22. септембра 2017. обиљежиће се Европска недеља мобилности. Обиљежавању недеље придружиће се Министарство саобраћаја и веза Републике Српске, Министарство унутрашњих послова РС, Агенција за безбједност саобраћаја РС, Ауто-мото савез РС и ауто-мото друштва, јединице локалне самоуправе као и други субјекти безбједности саобраћаја. У наведеној седмици биће обиљежен 21. септембар као "Европски дан без погинулих на путу" и 22. септембар као "Дан без аутомобила".

Кампања "Европски дан без погинулих на путу" подржана је од стране Европске комисије и има за циљ повећање нивоа безбједности саобраћаја у Европи, док кампања "Дан без аутомобила" има за циљ промоцију здравог и квалитетнијег начина живота, као и идеју мобилности становништва без загађења животне средине. Оваквим и сличним активностима, те промоцијом алтернативних начина превоза подиже се еколошка свијест становништва у градовима, те побољшава квалитет живота у урбаним срединама.

АМД "Уна" Нови Град у петак, 22. септембра, у оквиру Европске недеље мобилности, придружиће се такође обиљежавању "Дана без аутомобила" активностима на терену.