English German Italian Serbian
Vi ste ovde: Početak

ОДРЖАНО КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ МИРОСЛАВА КУСМУКА

У Народној библиотеци у Новом Град одржано је књижевно вече писца Мирослава Кусмука. Пред многобројном публиком и љубитељима писане ријечи, одломке из ауторових дјела говорили су свештеник Храма светих Петра и Павла у Новом Граду Небојша Њежић и директор Народне библиотеке у Новом Граду Слободанка Вујиновић која је овом приликом нагласила да је ово још један у низу значајних књижевних догађаја у нашем граду, који је, између осталог, наишао на велики одзив читалачке публике. Аутор је у свом обраћању присутнима дао кратак увид у теме својих романа и прича, резимирајући у њима оно што је било најзанимљивији и најрепрезентативније за читаоце.
Мирослав Кусмук рођен је 29. јула 1970. године у Сарајеву. Родни град напушта 1992. године и од тада живи и ствара у Инђији, Република Србија.
Мирослав Кусмук је 2008. објавио свој први роман "Вук", којим је храбро закорачио у свијет писане ријечи. Овај роман је награђен на конкурсу Савјета за културу Скупштине града Бањалука.
По мишљењу многих реномираних књижевних критичара у Србији и Републици Српској, Кусмукова проза подсјећа на странице старих српских приповједача реалиста (Глишић, Лазаревић, П. М. Адамов итд.).
Његов читаоцима најпознатији роман "Причај ми, Лазаре" награђен је на конкурсу Савјета за културу Скупштине града Бањалука 2010. године, и ушао је у шири избор за додјелу престижне "Нин"-ове награде.

Rate this item
(0 votes)