English German Italian Serbian
Vi ste ovde: Početak

У НАРОДНОЈ БИБЛИОТЕЦИ У НОВОМ ГРАДУ ОДРЖАНО КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ ПОСВЕЋЕНО БРАНКУ ЋОПИЋУ

У организацији Фондације "Бранко Ћопић" из Бање Луке и Народне библиотеке у Новом Граду вечерас је у читаоници Народне библиотеке, уз присуство љубитеља књиге и писане ријечи, одржано књижевно вече посвећено Бранку Ћопићу. 
Кроз "Сјећања на Ћопића и његове стазе дјетињства", како је био и назив вечери, провели су нас мр Светозар Личина, предсједник Фондације "Бранко Ћопић", Ранко Павловић, књижевник, те уводном бесједом о Бранку проф. Војислав Гаковић.
Учесници су, говорећи о дјелу Бранка Ћопића, истакли његову непролазну вриједност у нашој књижевности и традицији. 
Мр Светозар Личина истакао је да књижевно дјело Бранка Ћопића, по својим етичким и умјетничким вриједностима одолијева промјени историјских и друштвених околности, те да увијек остаје вијерно читаоцима по свом бављењу малим човјеком, о коме је Бранко највише писао. 
Књижевник Ранко Павловић, у свом критичком осврту на свијет његових јунака, нагласио је да Бранкове књиге припадају свијету Подгрмеча, једном уском и омеђеном простору, али да по својим универзалним естетичким и књижевним вриједностима надрастају наше подијељености и досежу до сваког човјека.

Rate this item
(0 votes)