Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Istorija

Geografski položaj

Stanovništvo

Javne ustanove

Obrazovanje

Sport

Šef odsjeka: Nenad Drljača
Prizemlje,
kancelarija br: 2
Tel: 052 752 227
Fax: 052 751 555
email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

  • Odsjek za inspekcijske poslove i komunalnu policiju vrši nadzor nad primjenom propisa u oblasti koje su Zakonom o inspekcijama, Zakonom o komunalnoj policiji, Zakonom o zaštiti životne sredine, Zakonom o vodama i drugim pozitivnim propisima stavlјene u nadležnost opštinske inspekcije i komunalne policije.
  • Inspekcijskim nadzorom vrše se stručni inspekcijski poslovi, nadzor nad primjenom propisa u oblasti koje su Zakonom o inspekcijama i drugim pozitivnim propisima stavlјene u nadležnost opštinskih inspekcijskih službi.
  • Poslove inspekcijskog nadzora, kao povjerene poslove, na teritoriji Opštine vrše inspektori Opštine u zvanjima: inspektor za hranu, tržišni inspektor, polјoprivredni inspektor, veterinarski inspektor, vodni inspektor, saobraćajni inspektor, urbanističko-građevinski inspektor, ekološki inspektor, zdravstveni inspektor, inspektor rada.
  • Komunalna policija vrši stručne poslove i nadzor nad primjenom propisa u oblasti koje su Zakonom o komunalnoj policiji, Zakonom o zaštiti životne sredine , Zakonom o vodama i drugim pozitivnim propisima stavlјene u nadležnost opštinske komunalne policije.