English German Italian Serbian
Vi ste ovde: PočetakSkupština opštineOdbornici AktuelnostiRibolovni kup Saveza ratnih vojnih invalida Republike Srpske održan u Novom Gradu

Ribolovni kup Saveza ratnih vojnih invalida Republike Srpske održan u Novom Gradu

Ekipa ratnih vojnih invalida "Gradiška jedan" pobjednik je Petog ribolovnog kupa Saveza ratnih vojnih invalida Republike Srpske, održanog danas u Novom Gradu. Drugo mjesto osvojila je ekipa ratnih vojnih invalida "Ukrinski cvijet" iz Prnjavora, a treće ekipa Udruženja ratnih vojnih invalida "Laktaši jedan". Najbolji u pojedinačnom plasmanu bio je Rade Majstorović iz pobjedničke ekipe kome je pripao prelazni pehar. Majstorović kaže da su veoma značajna druženja ratnih vojnih invalida.  Na kupu je danas učestvovalo 10 ekipa ratnih vojnih invalida iz Republike Srpske i jedna ekipa Saveza ratnih vojnih invalida Vojvodine. Član Predsjedništva Saveza invalida Vojvodine Goran Mionić kaže da je saradnja sa ratnim vojnim invalidima iz Repubulike Srpske logična. 
"Oko 70 odsto naših invalida ranjeno je ili u Republici Srpskoj ili Republici Srpskoj Krajini, dolazimo već pet godina na ribolovne kupove, družimo se i zajedno prisjećamo ratnih događaja", rekao je Mionić. 
Prema njegovim riječima, protokol o saradnji je potpisan 2014. godine, a ratni vojni invalidi s obje strane granice žele da o unapređenju njihovog položaja zajedno razgovaraju nadležna ministarstva. 
Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača kaže da je i današnji kup upotpunio ljetnje manifestacije u ovoj opštini. 
"Možemo biti počastvovani jer se kup ove godine održao u Novom Gradu i Opština Novi Grad je pomogla u skladu sa svojim mogućnostima", rekao je Drljača. 
Zatvarajući kup predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida Republike Srpske Dragomir Jančić zahvalio je ekipama na učešću i korektnom takmičenju.