English German Italian Serbian
Vi ste ovde: PočetakSkupština opštineTehnička službaAktuelnostiПочела акција „Освјетлај образ домаћине! Означи трактор жутим ротационим свјетлом.“

Почела акција „Освјетлај образ домаћине! Означи трактор жутим ротационим свјетлом.“

Данa 15. марта у Новом Граду озваничен је почетак републичке превентивне акције под називом „Освјетлај образ, домаћине! Означи трактор жутим ротационим свјетлом“. Кампања, која се спроводи у организацији Ауто-мото савеза Републике Српске и  Ауто-мото друштва „Уна“ Нови Град, заједно са Министарством саобраћаја и веза РС, Министарством унутрашњих послова РС, Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, Агенцијом за безбједност саобраћаја РС, пољопривредним удружењима и локалним заједницама, спроводиће се широм Републике Српске до 10. априла.

Овим поводом Неђо Трнинић, министар саобраћаја и веза у Влади Републике Српске и Мирослав Дрљача, начелник општине Нови Град, окупљеним пољопривредницима подијелили су жута ротациона свјетла, свјетлоодбојне прслуке и едукативни материјал.

У амфитеатру Културно-образовног центра, свим присутнима су се, након тога, обратили Мирослав Дрљача, начелник општине Нови Град, Ранко Бабић, секретар Ауто-мото савеза Републике Српске, те Милија Радовић, директор агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске. Начелник општине Нови Град је на самом почетку поздравио присутне и изразио задовољство што једна овако значајна кампања креће из Новог Града. Он је напоменуо колико је важно да се поштују прописи, да су трактори прописно обиљежени, лако уочљиви, те колико је опасно непрописно превожење терета и људи трактором и приколицом, али и остављање блата по коловозу. „Важно је споменути да су посљедице саобраћајних незгода у којима учествују трактори веома тешке, а често завршавају и са фаталним посљедицама“, рекао је господин Дрљача и додао како очекује да ће кампања на самом крају дати позитивне резултате, те да ће се смањити број незгода са овом категоријом учесника у саобраћају.

Након тога Мићо Миљевић из Ауто-мото савеза Републике Српске пољопривредницима је одржао предавање на којем је говорено о значају поштовања прописа из безбједности саобраћаја, безбједног управљања трактором и превоза лица и терета на трактору и тракторској приколици, а са циљем утицања на промјену ставова код возача трактора, како би на јавном путу учествовали са технички исправним трактором, чистим и исправним свјетлосносигналним уређајима, користили жуто ротационо свјетло, безбједно превозили лица и терет на тракторској приколици, те поштовали саобраћајна правила.