English German Italian Serbian
Vi ste ovde: PočetakSkupština opštineTehnička službaAktuelnostiODRŽANA PREZENTACIJA "POŠTUJ MOJU RAZLIČITOST" NANSEN CENTRA IZ PRIJEDORA

ODRŽANA PREZENTACIJA "POŠTUJ MOJU RAZLIČITOST" NANSEN CENTRA IZ PRIJEDORA

U Muzičkoj Sali “Kulturno-obrazovnog centar” u Novom Gradu predstavnici “Nansen dijalog centra (NDC) iz Prijedora održali su danas prezentaciju projekta „Poštuj moju različitost” koja ima za cilj jačanje mirovnog aktivizma učenika srednjih škola.
Projekat, čiji je promoter Ambasada SAD-a u BiH, a koji se realizuje na području opština Novi Grad, Bosanska Krupa, Kostajnica i Kozarska Dubica, omogućiće, kroz različite aktivnosti, konkretne akcije i prijedloge, dalji nastavak i razvoj saradnje.
“Danas smo održali radionicu planiranja na kojoj je učestvovala multietnička grupa od 20 prosvjetnih radnika srednjih škola i predstavnika lokalnih samouprava pomenutih Opština. Cilj rada radionice bio je da pruži više informacija o projektnim aktivnostima, uključujući iskustva saradnika iz srednjih škola Prijedora i Sanskog Mosta iz već realizovanog projekta u školskoj 2015/2016. godini", navela je Tijana Anđelić, vođa projekta “Poštuj moju različitost”.
Organizovane aktivnosti će promovisati vrijednosti kao što su međusobno razumijevanje, poštovanje različitosti, tolerancija i solidarnost, čime se podržava dalji mirovni angažman mladih.