Međunarodni sajam turizma Banjaluka 2023, na kojem je učestvovalo više od 110 direktnih izlagača iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Grčke i Turske, održan je od 10.3. do 12.3.2023. godine u Banjoj Luci.

Međunarodni sajam turizma – Banja Luka predstavlja jednu od najvećih i najmasovniih turističkih manifestacija u Republici Srpkoj i Bosni i Hercegovini koja se održava u organizaciji kompanije RS Consulting and Trade Banja Luka, uz podršku Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Ministarstva trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske i grada Banja Luka.

Ovogodišnju sajamsku postavku posjetilo preko 42.000 posjetilaca.

Među izlagačima bila je i JU “Turistička organizacija opštine Novi Grad” koja je, , predstavila turističke potencijale i turističku ponudu opštine Novi Grad, rijeku Unu, BRC Lješljane, smještajne kapacitete, seoski turizam, te kvalitetne domaće proizvode iz Novog Grada.

Tokom sajma potpisan je i protokol između Turističke organizacije Zlatibor i Turističke organizacije Republike Srpske, koji treba da predstavlja polaznu osnovu jačanja saradnje u vidu razmjene znanja i iskustva u oblasti promocije, marketinga,  ali i brojnih popusta u hotelima na Zlatiboru. Protokol o poslovno-tehničkoj saradnji potpisali su direktor Turističke organizacije Republike Srpske Miodrag Lončarević i direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.

Print