Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

U organizaciji Kulturno-obrazovnog centra u Novom Gradu i Izdavačka kuće "Imprimatur" večeras je u velikoj sali Gradske vijećnice u Novom Gradu održana promocija zbirke pjesama "Pismo za izgubljenog putnika" pjesnikinje i spisateljice Kristine Plavšić.
Na početku večeri prisutne je pozdravio direktor Kulturno-obrazovnog centra Dražen Babić. Osim direktora "Imprimatura" Borisa Maksimovića, o knjizi je govorila i Irena Stanković, pjesnikinja iz Novog Grada, koja je pročitala i dio iz recenzije koju je književnica Aleksandra Marilović pisala povodom objavljivanja ove knjige.
"Kristinini stihovi odista su štampani preliv boja iz njenog oka, naivan pokušaj da se ljudima saopšte svi ti pejzaži koji su se prelamali kroz prizmu godišnjih doba u dugim pjesnikinjinim šetnjama. Ovo je poezija boja i pejzaža. Poezija Kristine Plavšić izgleda mi kao čitav jedan grad na Uni u koji sam kao čitalac doputovala", napisala je Marilovićeva.
Kristina Plavšić rođena je 23. marta 1979. godine u Novom Gradu. Do sada je objavila dvije zbirke poezije "Konci od snova" (2015) i "Čajanka pod kestenom" (2016). Pjesme su joj objavljivane u brojnim časopisma za književnost i kulturu.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje