Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

U Opštini Novi Grad održan je sastanak na kojem je razgovarano o nekoliko tema koje se tiču Fudbalskog kluba Sloboda, a akcenat je stavljen na ulazak Slobode u Prvu ligu, podršku Opštinske uprave FK „Sloboda“ u realizaciji infrastukturnih aktivnosti, te obilježavanje 110 godina postojanja FK „Sloboda“. 

Sastanku su prisutvovali načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača, njegov zamjenik Bojan Lukač, predstavnici Fudbalskog saveza Republike Srpke Vico Zeljković, Ognjen Valjić i Dragan Banjac, direktor FK Borac iz Banja Luke Dejan Lukendić, predsjednik Područnog fudbalskog saveza Prijedor Mile Mandić, te predstavnici FK „Sloboda“ Novi Grad Mladen Bosančić, Saša Dodik i Ernest Sabić.

Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Vico Zeljković  nakon sastanka je rakao da bi svima bilo drago da najstariji klub u Republici Srpskoj i BiH ponovo bude u Prvoj ligi. „Klub ima dobru infrastrukturu i dobru saradnju sa Opštinom Novi Grad te su stvoreni uslovi da se ozbiljno razmišlja o povratku u Prvu ligu", rekao je on i dodao da će FSRS svakako pratiti i podržati obilježavanje 110 godina postojanja FK „Sloboda“ .

U proteklih nekoliko mjeseci, uz podršku Opštine Novi Grad, mnogo je urađeno na poboljšanju infrastrukture FK „Sloboda“, sto je potvrdio i predsjednik Kluba Mladen Bosančić, koji je rekao: "Smatramo da uz podršku opštine Novi Grad možemo ući u Prvu ligu Republike Srpske.  U proteklih šest mjeseci urađeno je dosta, kompletan stadion je renoviran, tereni obnovljeni, uvedeno je centralno grijanje, prostorije su uređene po standardima UEFA-e i postavljena je led rasvjeta tako da se treninzi mogu organizovati i po noći", rekao je on.

Načelnik opštine Miroslav Drljača rekao je da će FK "Sloboda" ulaskom u Prvu ligu konačno dobiti mjesto koje zaslužuje. Kada je u pitanju obilježavanje 110 godina postojanja Kluba, on je izjavio:  „Iako su još uvijek na snazi mjere u cilju sprečavanja virusa korona i datume obilježavanja još uvijek ne znamo, želimo da jubilej Kluba obilježimo u skladu sa mogućnostima, da napravimo omaž svim ljudima koji su igrali fudbal u Novom Gradu, radili  na organizovanju i funkcionisanju kluba“.

Nakon sastanka u Opštini Novi Grad, delegacija je obišla i stadion FK „Sloboda“.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje