Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Predstavnici opština Novi Grad, Kostajnica, Kozarska Dubica Bosanka Krupa i Krupa na Uni danas su se u Novom Gradu sastali sa ministrom  spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Stašom Košarcem, a povod sastanka je bila izgradnja odlagališta nuklearnog i radioaktivnog otpada na lokaciji Trgovska gora U Opštini Dvor.

"Danas smo informisani o formiranju ekspertskog i pravnog tima i koordinacionog tijela. Po prvi put BiH donosi jedan program, jednu vrstu plana šta radi u slučaju Trgovske gore i na koji način želi da se odbrani. Sve dosadašnje aktivnosti koje su se dešavale na nivou opštine Novi Grad, Republike Srpske i BiH sve su bile nekog deklarativnog karaktera. Uvijek smo govorili šta nećemo, a sada imamo jedan ozbiljan plan, imamo način kako da dođemo do kvalitetnog rezultata i svi se moramo posvetiti zajedno ovom pitanju jer nam je potreba prava argumentacija i puno podataka kako bi mogli parirati hrvatskoj strani", rekao je nakon sastanka Miroslav Drljača, načelnik opštine Novoi Grad.

Novinarima se obratio i predstavnik Opštine Kozarska Dubica Darijan Babić, a nakon njega i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine  Staša Košarac, koji je tom prilikom izjavio da je ohrabrujuća je činjenica da je Predsjedništvo BiH na prijedlog srpskog člana donijelo konkretne zaključke. „Mi smo opredijeljeni da onemogućimo izgradnju takvog odlagališta jer treba da vodimo računa o zdravlju ljudi u 13 opština ne samo u Srpskoj nego u i FBiH. Brisel je naša adresa gdje tražimo pomoć u vezi sa ovim problemom. Imamo političko jedinsto u BiH kada je u pitanju Trgovska gora", rekao je on.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje