Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Delegacija Opštine Novi Grad prisustvovala je danas obilježavanju Dana odbrane zapadnih granica Republike Srpske i BiH od hrvatske agresije.

Tim povodom položeni su vijenci na Centralno spomen-obilježje poginulim borcima Vojske Republike Srpske u odbrambeno otadžbinskom ratu, a potom je kod Centralnog spomen-obilježja civilnim žrtvama rata u Tunjici  služen pomen žrtvama, paljenje su svijeće i položeno je cvijeće.  

Vijence su, pored delegacije opštine Novi Grad, položile i delegacije Opštinske borčke organizacije, Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, kao i predstavnici drugih opštinskih organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata.

Prisutnim se obratio tadašnji komandant 1. bataljona Vojske Republike Srpske, major Momir Kovačević, koji se osvrnuo na događaje, a zatim i načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača. „Ponosan sam, dragi sugrađani, na naše vojnike, policajce ali i naše civile koji su ušli u borbu za slobodu, za svoj narod i svoje ognjište, čime su jasno pokazali da ne namjeravaju i nipokoju cijenu neće dozvoliti da im se desi isto što i našim Krajišnicima“, rekao je Drljača, navodeći da je Novi Grad i granica Republike Srpske  obranjena zahvaljujući srčanosti, odlučnosti ali i bezuslovnom jedinstvu srpskog naroda.

Odbrana zapadnokrajiških opština od hrvatske agresije smatra se događajem značajnim za odbranu Republike Srpske i odlukom Vlade Srpske svrstana je među najznačajnije datume novije istorije.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje