Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

 
Načelnik Opštine Novi Grad Miroslav Drljača i predstavnici Fondacije „Srpska kuća“, zajedno za novinarskom ekipom ATV-a, 18. januara posjetili su porodicu Vukić u selu Ćele kod Novog Grada. Radi se o osmeročlanoj porodici koja ima petoro djece i žive u kući koja se nalazi u lošem stanju, te im je potrebno hitno stambeno zbrinjavanje.
„Danas smo u Ćelama sa ekipom ATV-a radi serijala „Srpska kuća“. Došli smo kod porodice Gorana Vukića koja je izabrana da im Fondacija „Srpska kuća“ u saradnji sa Opštinskom upravom izgradi novu kuću koja će odgovarati njihovim potrebama i pružiti im adekvatne životne i stambene uslove.
Ova porodica živi u uslovima koji su neprihvatljivi, naročito jer imaju petoro djece rođene u periodu od 2009. godine do 2022. godine. Neki od njih su dakle već školskog uzrasta, stoga je sad pravo vrijeme da im obezbjedimo bolje stambene uslove.
Više od mjesec dana razgovaramo sa fondacijom gospođe Gorice Dodik, istaknuli smo im da je ovo porodica kojoj je neophodna pomoć u što kraćem roku, a osnovni preduslov bilo je zemljište za izgradnju nove kuće. Goran Vukić je uspio kupiti to zemljište i počeli su već pripremni radovi za izgradnju kuće. Nadamo se da će nas vremenski uslovi poslužiti do kraja januara kako bi počela već sada izgradnja temelja nove kuće“, izjavio je načelnik Miroslav Drljača za medije.
Fondacija „Srpska kuća“ registrovana je godinu dana i u tom periodu je izgradila tri kuće za porodice koje žive na području Republike Srpske, a kojima je bilo potrebno stambeno zbrinjavanje.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje