Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

 
Predstavnici Opštinske uprave na čelu sa zamjenikom načelnika Opštine Novi Grad Bojanom Lukačem održali su danas sastanak sa predstavnicima švedske vladine agencije za mir, sigurnost i razvoj – Folke Bernadotte Akademijom (FBA).
Tema sastanka bio je program reformske saradnje Švedske sa Zapadnim Balkanom za period 2021-2027. godine. Cilj ovog programa jeste podrška lokalnim vlastima i lokalnom civilnom društvu na području sjeverozapadne Bosne u zajedničkim i inskluzivnim naporima da adresiraju izazove sa kojima se suočava stanovništvo posljedicama klimatskih promjena.
Nakon same prezentacije i uvodne riječi o Folke Bernadotte Akademiji (FBA), te o samom programu reformske saradnje Švedske sa Zapadnim Balkanom za period 2021-2027. godine, predstavnici Opštinske uprave upoznali su predstavnike Folke Bernadotte Akademije sa oblastima iz kojih dolaze prioritetne teme o kojima treba razgovarati, a to su prvenstveno namjera Hrvatske da na lokaciji Čerkezovac, Trgovska gora, izgradi odlagalište nuklearnog otpada te učestale poplave i klizišta na području opštine Novi Grad koje su direktna posljedica klimatskih promjena. Na kraju sastanka dogovoreni su naredni koraci o saradnji između Opštine Novi Grad i Folke Bernadotte Akademije (FBA).

 

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje